Koncert – 27.6.2010 – Brandýs n. L. – Stará Boleslav

Posted by admin on Únor 08, 2010
Informace pro členy, Koncerty

Vážení a milí, zveme Vás na náš koncert do Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi, který se uskuteční u příležitosti kulturní akce s názvem Sjezd rodáků a školáků z Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi 27.6.2010. Více informací se dozvíte z našich stránek. K přečtení je zde i tisková zpráva.

Do města se sjedou rodáci a školáci!

/Brandýs nad Labem – Stará Boleslav/

U příležitosti půl století společného vývoje Brandýsa nad Labem a Staré Boleslavi a vzniku města s nejdelším názvem v Čechách (1960) rozhodla rada města uspořádat novou společensko-kulturní akci s názvem Sjezd rodáků a školáků z Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi. „V roce 2010 uplyne 100 let od setkání rodáků a školáků Brandýsa nad Labem, o kterém informoval i dobový časopis Světozor. U příležitosti tohoto setkání byla mimo jiné vybudována na brandýském náměstí kašna.  Po sto letech se nabízí uskutečnit podobné setkání znovu, a to tentokrát se vztahem na obě současné části města – Brandýs nad Labem i Starou Boleslav“, říká ke smyslu akce místostarosta Šnaiberk  a dodává:  „Sjezd rodáků a školáků bude výjimečnou příležitostí pro propagaci města a pozvání významných lidí ze všech koutů republiky i světa.  Zároveň se zde otevírá prostor pro zmapování půl století vývoje obou měst.  Byť je sloučení obou měst v roce 1960 vnímáno některými pamětníky jako nucené politické rozhodnutí, souměstí Brandýs nad Labem – Stará Boleslav prošlo za půl století mnohými změnami a za nimi není od věci se ohlédnout spolu s lidmi, kteří zde prožili významnou část svého života. Touto akcí dáme především velký prostor pro setkání.“

Sjezd rodáků se uskuteční v pátek a sobotu 25.- 26. června a jeho součástí bude kromě společenských setkání a besed též rozsáhlý kulturní a sportovní program. „Letos po sto letech město vydá dlouho očekávanou reedici druhého dílu fenomenálního díla Brandejs – město, panství i okres od J.V.Práška a uvažujeme též o nové výsadbě – Aleji slavných rodáků a školáků, na kterou by lidé mohli sponzorsky přispět.

O přesné podobě programu bude Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav průběžně informovat v médiích a na www.brandysko.cz . Kromě výstav a koncertů budou po oba dva dny sjezdu bezplatně zpřístupněny památky ve městě, kde budou o jejich historii vyprávět kostýmovaní průvodci.  Část setkání se pak uskuteční v zámecké zahradě, kde se odehraje zahradní slavnost s promenádním koncertem. V podzámčí bude pro návštěvníky fungovat výletní loď, pro děti bude na sokolském hřišti připraven sportovní den a v Houštce závod v in line bruslení.

Rada města jmenovala pracovní skupinu složenou ze členů kulturní, školské a sportovní komise, která se bude organizací Sjezdu rodáků a školáků zabývat. Uvítáme i vaše cenné názory, podněty  či zapojení do akce přes kontaktní e-mail: zastupce2@mesto.brandysnl.cz (Miroslav Šnaiberk – místostarosta města).

Tags:

Napsat komentář